Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt

De vrouw die als beste schrijfster van kinder- en jeugdboeken in Nederland werd gezien verdiend zeker weten een plaatsje op deze site. We hebben het dan natuurlijk over niemand minder dan Annie M.G. Schmidt. Bijna iedereen heeft in zijn of haar jeugd wel een boek van haar gelezen en is hier helemaal aan verslaafd geraakt. De boeken zijn ideaal voor verschillende leeftijden en ze heeft dan ook talloze bestsellers geschreven. Hieronder een klein overzicht van de meest succesvolle boeken van haar hand.

Minoes

Het verhaal van Minoes gaat over een mevrouw die tegenwoordig voorde klas staat maar vroeger een poes is geweest. Het is dusdanig populair dat het op een bepaald moment verfilmd is wat vele bezoekers in de bioscoop tot gevolg had. De liedjes en andere passages uit het boek zijn immens bekend bij bepaalde leeftijd groepen.

Jip en Janneke

Wie kent de verhalen van Jip en Janneke eigenlijk niet? Overal werd het duo enorm bekend en de boeken vlogen dan ook over de toonbank. Nog steeds wordt er ontzettend veel merchandise verkocht die aan Jip en Janneke gerelateerd is. Ze maken altijd van alles mee in het dagelijks leven wat het voor kinderen razend interessant maakt.

Pluk van de Petteflet

Wanneer Pluk van de Petteflet de kans krijgt om een nieuwe woning te betrekken bedenkt hij zich geen moment. Wat volgt is een verhaal met allerlei belevenissen. Al gauw leert hij talloze andere personages kennen en dit is grotendeels waar het vervolg van het verhaal over gaat. Alles wat Pluk vervolgens mee maakt staat in de boeken die erover geschreven zijn. Onder kinderen zijn de verhalen van pluk immens geliefd en veel gelezen.

dante