Bekroonde kinderboeken

Bekroonde kinderboeken

Een goed kinderboek moet aan vele vereisten voldoen. Zo moet het boeiend zijn om de aandacht van kinderen lang genoeg vast te houden waarbij het ook niet al teveel diepgang moet hebben. Aan de andere kant moet er wel een goed verhaal inzitten waar men zich goed in kan inleven. Is dit namelijk niet het geval, dan zal de aandacht er moeilijk bij gehouden worden.

Wat dan ook precies de sleutel is tot het schrijven van een perfect kinderboek is moeilijk te zeggen. Wel lijkt het duidelijk dat het gaat om een juiste combinatie van inleving en fantasie. Ook is het belangrijk er goed rekening mee te houden voor welke leeftijdsgroep je een boek precies schrijft. Dit kan invloed hebben op hoe een verhaal al dan niet moet verlopen.

De brief voor de Koning

De brief voor de Koning gaat over het verhaal van een jongen die zijn uiterste best doet om ridder te worden. Dat het boek goed is en zeer bekend blijkt uit meerdere dingen. Zo kreeg het een ouvre prijs die verder niemand ooit heeft gekregen. Van alle andere boeken die tot dat moment de prijs hadden gewonnen is dit boek uitgekozen als allerbeste uit de historie in die categorie.

Koning van Katoren

Het boek van de zeer bekende kinder en jeugd boeken schrijver Jan Terlouw stamt alweer uit het jaar 1972. In datzelfde jaar kreeg het de Gouden Griffel uitgereikt en dit is niet geheel verrassend. Alles wat er in het verhaal voorkomt lijkt het alleen maar beter en nog meeslepender te maken, Het is daarom niet zo gek dat het verhaal verfilmd werd waardoor het ook bij de huidige generatie ineens weer enorm bekend werd. Iedereen die tot die tijd het boek nog niet had gelezen is op deze manier alsnog in aanraking gekomen met dit bijzondere verhaal.

De scheepsjongens van Bontekoe

Dit alom boeiende verhaal gaat over drie jongen die vrienden zijn en zoals de titel al zegt, samen op een schip zitten. Vooral voor jongens is het een interessant verhaal en de meesten zullen dit zeker van vroeger wel kennen. Het boek is bekroond met vele prijzen en dit is zeker niet zonder reden. Het verhaal is meeslepend en daarom heeft het boek het altijd zo ontzettend goed gedaan.

Max en de Maximonsters

Dit fantasie rijke boek gaat over een jonge jongen die een mooie droom heeft over een reis die hij maakt. Wat eraan vooraf gaat is minder fraai, hij moet namelijk naar bed zonder dat hij eten krijgt. Maar omdat hij toch niet veel te doen heeft begint hij te dromen en dat is hoe het verhaal vervolgens ontstaat. Het boek is al wat ouder maar nog steeds een echte klassieker.

dante