De kinderboeken week

De kinderboeken week

Een bijzonder evenement wat jaarlijks plaatsvindt, is de kinderboeken week. Hier wordt een week lang van alles en nog wat gedaan met kinderboeken. Zo komen vaak de beste schrijvers langs om voor te lezen maar mogen kinderen zelf dit ook doen. Er zijn zoveel activiteiten en dingen die geplant zijn dat de hele week vaak een overvolle agenda kent, maar dit maakt het alleen maar leuker. Zo hoeft niemand zich te vervelen tijdens de Kinderboekenweek.

Elk jaar vindt de Kinderboekenweek in het najaar plaats op meestal meerdere plekken. Wat het nog meer bijzonder maakt, is dat het ieder jaar een ander thema heeft. Dit kan van alles zijn. Vaak heeft het met het onderwerp van bepaalde boeken te maken of gewoon omdat het op dat moment actueel is. Dit maakt het nog specialer en geeft net iets meer beleving voor iedereen die deze week van dichtbij mee maakt.

Op allerlei scholen wordt er van alles georganiseerd rondom deze week. Zo zijn er speciale les pakketten die extra aandacht krijgen waardoor er steeds meer over het thema en de boeken die daarbij horen wordt nagedacht. Iedere dag wordt er iets extra┬┤s gedaan zoals voorgelezen uit een bepaald boek. Daarnaast zijn er vele activiteiten. Zo worden er door bepaalde schrijvers overal optredens gegevens waarbij voor gelezen wordt uit hun eigen boeken. Hier komt veel publiek of af, vaak zijn ze van van de reeksen of boeken van schrijvers of soms gewoon om verhalen uit een nieuw boek te horen. Hoe dan ook is het altijd leuk om dit bij te wonen, of je nu een kind of een ouder bent, er valt altijd wel iets te leren op dit gebied.

Je kunt dus op meerdere plekken evenementen bijwonen die gerelateerd zijn aan de Kinderboekenweek. Waar deze precies zijn kun je van tevoren vinden op de website of op de vele andere kanalen die verslag doen van het evenement. Vooral voor kinderen is de Kinderboekenweek een ontzettend leuk gebeuren. Zelfs als ze niet heel erg van lezen houden valt er van alleste ontdekken waardoor dit misschien juist wel weer kan veranderen. Dit is dan ook precies de bedoeling. Op die manier wordt de jeugd alleen maar wee gestimuleerd om steeds meer met lezen te gaan doen.

dante