Leuke en leerzame uitstapjes

Leuke en leerzame uitstapjes

Wanneer je met de kinderen op pad wilt valt er van alles te bedenken. Natuurlijk is het fijn als uitstapjes leuk zijn maar het wordt nog beter als er ook wat van geleerd kan worden. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden om beide dingen te combineren. Op meerdere plekken wordt er expres voor gezorgd dat kinderen niet alleen komen om plezier te hebben maar terwijl ze dit doen daarbij nog van alles leren. De volgende uitstapjes zijn daar een prima voorbeeld van.

Nijntje museum

Iedereen kent Nijntje wel. De verhalen over het wereld beroemde konijntje, verzonnen door Utrechter Dick Bruna, leven voort in het Nijntje Museum. Het museum is tevens gelegen in Utrecht en voor een kind is het net of hij of zij rechtstreeks de wereld van het kleine konijntje instapt. Alles is hier op hun grootte gemaakt wat het nog veel leuker maakt.

Spoorwegmuseum

Dit is al eveneens gelegen in Utrecht. Voor de echte liefhebber van het spoor en treinen is het een must om deze eens te bezoeken. Je leert er veel over de geschiedenis van de Nederlandse spoorwegen en bijvoorbeeld de eerste machinist. Er is een speelplaats en je kunt er allerlei modellen treinen zien en hoe deze door de jaren heen steeds weer veranderd zijn.

Openlucht Museum

Dit is veruit het best bezochte museum in Nederland wat niet gelegen is in Amsterdam. Zoals de naam al doet vermoeden is het grotendeels buiten gelegen wat de beleving zeker ten goede komt. Afhankelijk van de tijd van het jaar worden de activiteiten hier aangepast. Je leert er van alles over de geschiedenis en de evenementen waardoor deze steeds weer veranderd is.

dante