Playmobil

Playmobil

Zoals algemeen bekend is Playmobil misschien wel het grootste speelgoed bedrijf wat er ter wereld bestaat. Het bedrijf kent een boeiende geschiedenis waarin van alles is gebeurd wat heeft geleid tot wat het vandaag de dag allemaal geworden is. Ga hier mee op een uitermate interessante reis door de historie van Playmobil.

1876 de oprichting

Officieel wordt het bedrijf in 1876 opgericht door de Zuid-Duitser Andreas Brandstatter. Dit gebeurd in het Beierse plaatsje Fürth. In eerste instantie is men nog helemaal niet bezig met het ontwikkelen van speelgoed. Een aantal jaar later wordt het overgenomen door zijn zoon Georg Brandstatter die het bedrijf een nieuwe naam geeft die lijkt op die van hem, het heet op dit moment echter nog lang geen Playmobil.

Begin jaren twintig

Op dit moment krijgt het bedrijf het hoofdkantoor in een andere vestiging, wel nog steeds in Zuid-Duitsland. Er worden al meerdere soorten speelgoed gemaakt die naar allerlei plekken over de hele wereld verscheept worden en daar zeer geliefd zijn.

In de jaren vijtig

Dit moment is tekenend voor het succes van Playmobil. Het bedrijf wordt overgenomen door Horst Brandstatter en die is erg vooruitstrevend. Met het maken van nieuwe soorten speelgoed en het gebruik van andere stoffen floreert het bedrijf als nooit tevoren.

In de jaren zeventig

De jaren zeventig zijn een zeer kenmerkend moment voor het bedrijf Playmobil. Er ontstaan wereldwijde problemen door een aanhoudende crisis en men beseft maar al te goed dat het tijd wordt voor een compleet nieuwe aanpak. Samen met de hoofd ontwikkelaar van het bedrijf gaat Horst Brandstatter op zoek naar iets nieuws waarmee hij de wereld wederom zal kunnen verrassen. Wat dit uiteindelijk gaat worden laat zich natuurlijk al raden.

Midden jaren zeventig

Dit is het moment waarop het keerpunt plaatsvindt. Nadat er jarenlang aan is gewerkt komt in 1974 dan eindelijk Playmobil op de markt. De nieuwe speelgoed lijn is meteen een enorm succes en wordt overal ter wereld aan de lopende band verkocht. Men wist al dat het iets goeds in handen had maar natuurlijk had niemand durven dromen dat het zo´n succes zal worden.

In het heden

Tegenwoordig breekt Playmobil nog steeds records. Zo wist het bedrijf een paar jaar geleden een absolute record omzet te draaien. In 2014 werd gevierd dat Playmobil officieel veertig jaar bestond met alle feestelijkheden van dien. Het lijkt er dan ook op dat het bedrijf voorlopig nog lang niet klaar is en alleen maar groter gaat worden.

dante