Speelgoed van het jaar verkiezing

Speelgoed van het jaar verkiezing

Ieder jaar weer is er de speelgoed van het jaar verkiezing. Een speciaal aantal mensen gespecialiseerd in kinderspeelgoed kiest aan de hand van verschillende criteria het volgens hun beste speelgoed voor kinderen uit. Dit gebeurd voor steeds een andere categorie die gebonden is aan leeftijd. Het is belangrijk dit te weten als bedrijf een maker van speelgoed.

Een overwinning in deze verkiezing kan namelijk een enorme boost in de verkoop van een bepaald artikel opleveren. Doordat een soort speelgoed verkozen wordt tot het beste weten mensen zeker dat het goed, veilig en amusant is voor kinderen. De positieve marketing die dit oplevert zal iedere product of bedrijf wat dit product verkoopt alleen maar goed doen en daarom is het een goede graadmeter voor succes. Meestal worden de nominaties rond half augustus bekend gemaakt. Niet lang daarna volgen de verkiezingen. Dit is altijd een zeer geschikt moment omdat vlak na de verkiezing alle speelgoed gidsen weer op de deurmat vallen bij miljoenen huishoudens. De daarop volgende periode met Sinterklaas en Kerstmis kort op elkaar vorm steevast een piek in de verkoop van allerlei soorten speelgoed.

De jury die uiteindelijk bepaald welk speelgoed er met de felbegeerde titel vandoor gaat moet altijd zo divers mogelijk zijn. Daarom wordt er standaard gekozen voor mensen met verschillende achtergronden. Denk hierbij aan verslaggevers, mensen uit de branche zelf en andere deskundigen. Ook al het speelgoed wat uiteindelijk niet de titel wint houdt hier wel degelijk wat goeds aan over. Immers krijgt elk product vanaf dat moment een label waarmee iedereen kan zien dat het bij de genomineerden hoorde om de prijs voor een bepaald jaar te winnen.

Ondanks dat het speelgoed door de jury zelf gekozen wordt bepaald het publiek de uiteindelijke uitslag van de verkiezingen. Dit gebeurd doordat het kan stemmen, waarmee het ook weer een prijs kan winnen. Hierdoor is het dus leuk om te stemmen omdat het tevens wat op kan leveren voor iedereen die de moeite neemt om dit te doen. In allerlei speelgoed winkels en op andere plaatsen kun je een kleurplaat ophalen waarmee je ook kunt stemmen. Door de kleurplaat af te maken kan er ook weer wat moois gewonnen worden door iedereen die dit doet.

Uiteindelijk wordt de winnaar bepaald nadat alle stemmen geteld zijn. Dit gebeurd meestal pas rond november. Het voordeel hiervan is dat het nog een enorme boost kan geven aan de verkoop cijfers zo vlak voor de maand met de feestdagen. Dit geldt eigenlijk al voor alle genomineerden maar nog meer voor de winnaars van de prijzen in iedere leeftijdscategorie. Hoe dan ook is het goud waard voor een maker van speelgoed om in deze verkiezing mee te mogen doen en wanneer deze gewonnen wordt is dat natuurlijk nog beter.

dante