Kinderboekenclubs: elke maand leesplezier voor je kind(eren)

Kinderboekenclubs: elke maand leesplezier voor je kind(eren)

Nu de overheidsmaatregelen met betrekking tot ‘corona’ wederom worden aangescherpt waardoor vakantiereizen en gezellige uitstapjes met onze kinderen vrijwel onmogelijk gemaakt worden, zullen we ons de komende weken – wellicht maanden – op andere manieren moeten vermaken.

Kinderen hebben helaas al snel de neiging om hun vrije dagen te vullen met het spelen van geestdodende computergames of met het eindeloos kijken naar films op Netflix. Dit zijn over het algemeen nutteloze activiteiten – van echte activiteit is geen sprake – waaraan kinderen uiteindelijk geen werkelijke vreugde beleven. Beter is het om onze kroost aan te sporen om buiten te spelen, of als het weer regenachtig is te knutselen of een spannend boek te lezen.

Als ouders kunnen we onze kinderen stimuleren om te lezen door hen bijvoorbeeld aan te melden voor een van de leuke Nederlandse kinderboekenclubs, zoals Hey Reader, Kwebbels, Kinderplezier of Boekskes. Deze boekenclubs stellen elke maand een leespakket samen dat afgestemd is op zowel de leeftijd als het leesniveau van het kind.

Indien je jouw kind(eren) aanmeldt voor een abonnement ontvang je een welkomstpakket. Als de boeken in dit kennismakingspakket bij jouw kind(eren) in de smaak vallen kun je op de website van de betreffende kinderboekenclub aangeven dat je de vervolgzendingen wenst te ontvangen.

Het is van belang om bij inschrijving van je kind(eren) de juiste gegevens te verstrekken. Het gros van de Nederlandse kinderboekenclubs beschikt tegenwoordig over een handig CRM-systeem waarmee misverstanden over bijvoorbeeld het leesniveau van je kind voorkomen kunnen worden. Wanneer de juiste klantgegevens eenmaal in dit beproefde systeem verwerkt zijn, worden jij en je kind(eren) voortdurend op de hoogte gehouden over bijvoorbeeld de toezending van een nieuw leespakket, welke boeken zich in dat pakket bevinden en wanneer het pakket zal worden bezorgd.

Kortom, crm heeft alles te maken met klantrelaties waarbij de tevredenheid van de klant centraal staat. Met behulp van dit systeem kunnen klanten regelmatig geïnformeerd worden over leuke nieuwigheden bij de betreffende kinderboekenclub, interessante aanbiedingen en eventuele wijzigingen of vertragingen met betrekking tot het maandelijks te ontvangen leespakket.

De meeste Nederlandse kinderboekenclubs bieden boeken aan voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Leespakketten voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters bevatten voornamelijk aanwijs- en voorleesboeken. Door je kind(eren) elke dag voor te lezen versterk je de band met je kind(eren): het is een vorm van aandacht waar kinderen dol op zijn.

Vanaf groep 3 leren kinderen om zelf te lezen. De leespakketten voor zes- en zevenjarigen bevatten dan ook eenvoudige leesboeken zodat kinderen volop kunnen oefenen. De pakketten voor de oudste kinderen bevatten zowel informatieve als verhalenboeken. Onnodig te zeggen dat kinderen zich niet snel meer zullen vervelen met deze boeiende leespakketten.

dante